- Jamen, jeg kan faktisk næsten ikke forstå, at det er 16 år siden. Hvor blev tiden lige af? Her må jo bare være godt at være, siger Maria og smiler.
Et fagligt og socialt fællesskab
Og godt at være, det er her. I hvert fald er Maria enormt glad for sit arbejde. Ikke mindst på grund af kollegerne.
- Vi går jo aldrig alene i køkkenet. Vi arbejder sammen og er tæt på hinanden. Det holder jeg enormt meget af. Både det sociale aspekt i det og det faglige. Vi kan virkelig bruge hinanden til at sparre med - og også til at have det sjovt.
Maria er som ernæringsassistent med til at lave mad til beboerne på plejehjemmet.
- Madlavning er selvfølgelig en stor del af mit arbejde, men der er også en hel masse andre opgaver, som man måske ikke tænker over, at en ernæringsassistent laver. Der skal bestilles varer, madplanerne skal løbende tilpasses de forskellige beboere vi har, f.eks. hvis en beboer har brug for specialkost, og så er der forskellige administrative opgaver også.
Og det er noget Maria kan lide – at jobbet indeholder så mange forskellige opgaver.
- Der sker noget forskelligt hver dag, og der er masser af udfordringer, og samtidig er der nogle faste opgaver, der skal gøres. Den kombination er lige mig.
Elevvejleder
Udover de almindelige arbejdsopgaver, Maria har som ernæringsassistent, har hun også ansvaret for de ernæringsassistentelever, der løbende er i praktik i køkkenet.
- Jeg valgte at blive vejleder for vores elever for omkring fire år siden, og det er virkelig en opgave jeg holder meget af. Det er enormt givende at få lov til at være med til at give vores elever en god praktik, hvor de trives og hvor de lærer en hel masse om faget. Den teori, eleverne har om på skolen, forstår de ligesom på en anden måde, når de kommer ud i vores køkken og skal omsætte teorien til praksis.
Overvejer du også at uddanne dig til ernæringsassistent? Vi ansætter løbende elever, hvis vi har ledige pladser. En gang om året slår vi elevstillinger op.
Du kan læse mere om uddannelsen til ernæringsassistent her.