Parundervisning
Formålet med parundervisning er, at I sammen får viden om og indsigt i demenssygdomme og de udfordringer, som sygdommen kan medføre.
Parundervisningen giver mulighed for, at I kan indgå i et fællesskab med andre. Gennem ny viden og samspil i gruppen kan I få hjælp til at mestre de nye livsvilkår, styrke selvtilliden og modvirke isolation. Undervisningen foregår 3 x 2 timer.
Kontakt: Center for demens.
Undervisning af pårørende
Er du pårørende til et menneske med demens, som bor hjemme? Oplever du følelsesmæssige og praktiske udfordringer i hverdagen i rollen som pårørende til en dement? Så er pårørendeundervisning et tilbud til dig.
Undervisningen foregår 3 x 2 timer.
Kontakt: Center for demens
Pårørendegruppe for ægtefæller og voksne børn
Som pårørende til et menneske med demens er det naturligt, at du oplever følelsesmæssige og praktiske udfordringer i hverdagen. I en pårørendegruppe har du mulighed for at være sammen med andre i samme situation.
Her kan du dele oplevelser og udfordringer, og du vil få inspiration til, hvordan du bedst tackler hverdagen. Det kan være med til at give et rum til at overveje den nye livssituation og give ro og balance i den livsforandring, som demenssygdommen ofte medfører.
Vi mødes en gang i måneden. Kan foregå i Esbjerg, Ribe eller Bramming.
Kontakt: Center for demens
Bramming - Netværksgruppe
Ældre Sagen Bramming opretter netværksgrupper for pårørende til mennesker med demens efter behov. Ønsker du kontakt med andre pårørende i samme situation?
Kontakt: Ældresagen - Bramming.
Hverdagen som pårørende
Et kursus til dig, som er tæt på et menneske med langvarig sygdom, uanset hvad den syge fejler. På kurset arbejder vi med de udfordringer, som ofte følger med at være pårørende, så du bliver bedre til at passe på dig selv.
Kontakt: Sundhedscenteret
Pårørendegruppe for unge mellem ca. 18-40 år
Har en af dine forældre en demenssygdom, kan det være vigtigt at tale med andre i samme situation som dig selv og dele erfaringer.
Du mødes med andre unge, som har en forælder med en demenssygdom. I gruppen deler I tanker og erfaringer om de forandringer, der opstår hos dig selv og i forholdet mellem dig og dine forældre og i familien som helhed. Du vil få input til, hvordan du kan tackle livet som ung til en forælder med en demenssygdom.
Vi mødes en gang i måneden. Kan foregå i Esbjerg, Ribe eller Bramming.
Kontakt: Center for demens
Pårørendegruppe – Treenighedskirken, Esbjerg
Som pårørende kan man trænge til nogle ligestillede at tale med. Der er tanker, følelser og bekymringer, som dukker op, og som man måske ikke kan dele med nogen af de nærmeste. Derfor indbyder præsterne i Treenighedskirken nu til et forløb, som
er målrettet pårørende i denne situation.
Vi mødes den første tirsdag i måneden kl. 10.00 - 11.30 i Treenighedskirken, Grådybet 23, Esbjerg. Der er kaffe og te, og præsterne er begge med i forløbet. Der er tavshedspligt om de oplysninger, som fremkommer i gruppen.
Kontakt: Treenighedskirken
Frivillige til aflastning af pårørende i hjemmet
Frivillige tilbyder at aflaste dig som pårørende derhjemme nogle timer ad gangen, hovedsageligt i dagtimerne. Det kan være et fast tidspunkt i ugen eller aftales fra gang til gang. Tilbuddet er et supplement til diverse offentlige ordninger. Vi kan skabe tryghed og give nærvær. Vi udfører ikke fagpersoners arbejde som f.eks. praktiske opgaver eller opgaver af plejemæssige karakter.
Aflastningspersoner er frivillige, som er engagerede og modne mennesker. De er introduceret til opgaven og deltager i kurser, der udbydes i Aflastningstjenesten
Kontakt: aflastningstjenesten
Psykologsamtaler med økonomisk støtte
Når en nærtstående får en demenssygdom, forandres livet. Man kan risikere at blive kastet ud i en livskrise, hvor man kan have behov for professionel støtte til at finde vej.
Kontakt: Din læge for at få en henvisning.
Læs mere om psykologsamtaler ved Esbjerg kommune.