Det centrale Esbjerg omkranses af et grønt bælte, bestående af byparker, bynær natur og bynær skov, som til sammen udgør Den Grønne Ring. Vi vil etablere et sammenhængende stisystem rundt i Den Grønne Ring med tydelig og ensartet afmærkning.
Ved at understøtte og udvikle infrastrukturen og destinationerne i Den Grønne Ring sammenbindes rekreative aktiviteter og kulturoplevelser på tværs af Esbjerg– helt fra Skads og Andrup i øst til Sønderris og Guldager i nord, Esbjerg Strand og Søfartsmuseet i vest. Herved styrkes Den Grønne Ring som rekreativ transportkorridor for cyklister og andre bløde trafikanter.
Byens uddannelsesområder er placeret langs Den Grønne Ring, og en sammenhængende sti vil give pendlerne en sikker og smuk rute rundt om byen uden mange stop og tæt trafik. En sammenhængende sti, vil skabe mulighed for at udvikle forskellige typer af destinationer, og være grobund for forskellige events og happenings. Stien i Den Grønne Ring kan også indgå som en del af Vadehavsruten som et alternativ til ruten langs havnen og f.eks. byde på overnatnings-muligheder i form af shelters. Dette understøtter cyklismen i fritiden og øger kendskabet til de forskellige bydele i Esbjerg by.
Endeligt vil en sammenhængende rekreativ sti understøtte udviklin-gen af Esbjergs udsatte boligområder, der alle er naboer til Den Grønne Ring. Ved at øge adgangen til bynær natur og grønne områder samt kultur- og uddannelsesinstitutioner, kan man påvirke borgernes fysiske, mentale og sociale sundhed og invitere til active living. Det er bevist at nærhed til grønne områder og god rekreativ infrastruktur i hverdagen har en positiv indvirkning på sundheden. Endvidere gør nærhed til grønne områder boligområderne attraktive for tilflyttere.