Pædagogik og behandling
Vores pædagogiske tilgang har til formål at jeres barn mulighed for at arbejde på egen udvikling og forandring i et trygt miljø. For at imødekomme jeres barns udvikling bedst muligt, tilrettelægges pædagogikken med udgangspunkt i dets behov.
Vores teoretiske baggrund tager afsæt i en anerkendende tilgang , samt at styrke jeres barns til at forstå egne og andres adfærd, tanker og følelser. Dette giver en fornemmelse af kontrol, selvbevidsthed og selvregulering, som er vigtige egenskaber at mestre i ungdoms- og voksenlivet.
Vi arbejder i teams, som varetager det skriftlige arbejde samt praktiske opgaver omkring det enkelte barn. Ud fra barnets handleplan, udarbejdes der i teamet en individuel indsatsplan.
Om at bo på Topsand
Vi forsøger at få vores hverdag til at ligne dagligdagen i et ”alminde-
ligt hjem” med udgangspunkt i jeres barns behov. Det vil sige med traditioner, lektielæsning, fritidsaktiviteter og kammerater på besøg.
Alle tager del i de daglige gøremål med udgangspunkt i at forberede børnene bedst muligt til et ”voksenliv”, hvor de selvstændig formår, at klare hverdagens opgaver.
I fritiden er der mulighed for, at dyrke egne interesser og styrke venskaber udenfor huset.
I de fire opvækstmiljøer har vi på tværs af husene fokus på at skabe relationer børnene imellem. Vi besøger hinanden, tager på ferie sammen, inviterer til julefrokost etc. Vores mål er, at få skabt et positivt fællesskab for børnene, hvor de kan være sammen med andre, der er i en situation, der ligner deres egen.
Skole:
- Vi bestræber os på, at jeres barn får så optimalt et skoletilbud som muligt. Vi vægter, at der er et tæt samarbejde til barnets dagtilbud og deltager bl.a. ved forældremøder, skolearrangementer osv., hvor vi er aktive og bidrager på lige fod med de øvrige børns forældre.
Ferie:
- I jeres barns skoleferier forsøger vi at skabe fælles oplevelser med henblik på at styrke relationerne med fokus på udvikling af individuelle evner, færdigheder og interesser.
Familiesamarbejdet og andet netværk
Under jeres barns anbringelse har vi fokus på inddragelse af jer som forældre og andet netværk. Vi ser jer som vigtige elementer i barnets opvækst, men vi forsøger samtidig at afdække, om der i jeres barns øvrige netværk er personer/familiemedlemmer, der kunne have interesse og betydning for at blive en del af barnets opvækst.
I samarbejdet har vi for øje for at inddrage jer som forældre, og have tydelige aftaler om, hvornår vi er forældreerstatninger for børnene, og hvornår vi er forældreassistenter. Dette er altafgørende for, at I skal kunne påtage sig et forældreskab, og ikke føle sig forbigået i barnets dagligdag.
Der kan være særlige tilfælde, hvor det for at sikre barnets trivsel og udvikling vurderes, at der er behov for en ekstra støtteforanstaltning i familiens samspil. Denne funktion kan ikke varetages af vores personale, da vores primære opgave er at varetage barnets tarv. I sådanne tilfælde kan i som forældre ikke besøge barnet på afdelingen, uden der er en samværskonsulent tilstede.