Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Støtte og rådgivning til børn, unge og deres familier

Alle børn og unge fra 0-18 år og deres forældre kan få råd og vejledning om, hvilken støtte de kan få inden for fx undervisning, træning og psykologhjælp. Start med at snakke med nærmeste pædagog, lærer eller sundhedsplejerske.

Hvis du som ung eller som forælder oplever udfordringer i det daglige, kan vi hjælpe med vejledning og henvise til de rigtige fagpersoner i kommunen.

De tre trin hvis I er bekymrede

Er du bekymret for et barn?

Læs hvad du kan gøre, hvis du oplever symptomer på, at et barn har det dårligt og har brug for hjælp.

Alvorlige bekymringer

Er dit barn ordblind?

Alle børn i Esbjerg Kommune screenes for ordblindhed. Hvis du har mistanke om, at dit barn er ordblind, kan du læse mere om den hjælp, dit barn kan få her.

Hjælp til ordblinde

Angstbehandling for børn og unge

Hvis dit barn eller teenager har en følelse af angst, som er så intens, at den griber ind i hverdagen, kan du søge om hjælp til angstbehandling

Læs mere om vores tilbud om angstbehandling til børn og unge og søg

Fritidstilbud til børn og unge i udsatte positioner

I Esbjerg Kommune mener vi, at alle børn og unge skal have mulighed for at gå til en fritidsaktivitet. Derfor har børn og unge i udsatte positioner mulighed for at blive sendt ud i foreningslivet gennem deres skole.

Læs mere om fritidstilbud til børn og unge i udsatte positioner

Trivselsgrupper for børn og unge fra 2. - 10. klasse

Er dit barn påvirket af sorg, din psykiske sygdom eller skilsmisse eller føler det sig ensom? I en trivselsgruppe kan dit barn eller den unge dele svære tanker med andre børn og unge i samme situation og få redskaber til at tackle hverdagen bedre.

Læs mere om trivselsgrupper

Sprogvurderinger

Vi laver sprogvurderinger af dit barn, hvis der er en formodning om, at det kan have behov for særlig sprogstimulering.

Læs mere om sprogvurderinger

Sådan sikrer vi dit barns trivsel og udvikling

Hvert år laver pædagoger og lærere en skriftlig vurdering af dit barns trivsel og udvikling, så vi kan handle i tide, hvis der er behov for det.

Læs om tidlig opsporing

Forældreportalen

Vi bruger Forældreportalen, hvis vi skal sende dig følsomme informationer om dit barn. Du får først adgang til Forældreportalen, når en medarbejder sender et dokument til dig.

Læs mere om Forældreportalen

Book en fysioterapeut

Er dit barn 0-6 måneder, og udvikler det sig ikke helt som andre børn, kan du få det undersøgt hos en af vores fysioterapeuter, hvis ikke vejledningen fra sundhedsplejersken har hjulpet.

Book en fysioterapeut

Forældrekurser

Forældrekurser er et tilbud til forældre, der oplever vanskeligheder i hverdagen, som påvirker trivslen hos deres barn.

Læs mere om forældrekurser

Områderådgivere hjælper dit barn, der ikke trives

Trives dit barn af den ene eller anden årsag ikke? Vi bygger bro mellem de voksne i dit barns netværk og hjælper med at afdække muligheder for støtte, så dit barn får det godt igen. Vi tilbyder åben og anonym rådgivning til både dit barn og dig som foræld

Se områderådgiverne her