Interessen for mad blev afgørende
- Jeg har arbejdet her på Margrethegården i cirka 3 år, og jeg er bare enormt glad for det, fortæller Camilla.
Camilla nåede ellers at snuse til forskellige uddannelser inden valget faldt på ernæringsassistentuddannelsen.
- Da jeg var færdig med folkeskolen, anede jeg faktisk ikke, hvad jeg ville. Jeg gik i gang med en landbrugsuddannelse, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var det rigtige for mig, og så begyndte jeg at undersøge, hvilke andre muligheder jeg havde. Jeg har altid godt kunne lide at lave mad, og det virkede pludselig så oplagt, at jeg da skulle bruge min interesse for mad til noget - også arbejdsmæssigt.
Og sådan gik det til, at Camilla for cirka syv år siden blev færdiguddannet som ernæringsassistent.
- Det er faktisk lidt vildt at tænke tilbage på, for der er godt nok sket meget på de syv år. Både privat – hvor jeg nu er mor til tre – og på arbejdet.
En god balance
Camilla er næsten lige vendt tilbage til arbejdspladsen efter at have holdt barsel med barn nummer tre.
- Min mand og jeg har to drenge på 5 og 4, og så min datter på 11 måneder, så vi har da lidt at se til. Derfor er det også så rart at have et arbejde, der passer så godt ind i et familieliv. Jeg nyder sådan, at jeg har fri fra arbejde allerede 13.30 og kan hente børnene tidligt og nå at have en rolig eftermiddag sammen med dem. Og samtidig nyder jeg at være på arbejde og bruge mig selv og være sammen med mine kolleger.
Og kollegerne er Camilla glad for at være tilbage hos.
- Jeg har virkelig nydt at være på barsel og have god tid med min datter, men hvor er det også skønt at være sammen med kollegaerne igen. Det har jeg virkelig savnet!
Tæt kollegaskab
Som ernæringsassistent på Margrethegården, arbejder man i teams to og to.
- Vi har et virkelig godt sammenhold, og vi arbejder tæt sammen hele tiden. Der er ikke nogen, der er alene eller overladt til sig selv. Det synes jeg er enormt rart, og samtidig er det også med til at sikre, at vi hele tiden kan give hinanden faglig sparring – fordi vi er to om for eksempel at smage maden til.
Camilla holder meget af variationen i hendes arbejdsdag.
- Mit arbejde handler rigtig meget om at sammensætte og tilberede mad til mange forskellige borgere, der kan have meget forskellige behov. Det kan være tyggebesvær, allergier, det kan være undervægt og så videre. Uanset hvilke behov borgerne på plejehjemmet har, så skal vi kunne imødekomme det – og det kan vi, fordi vi jo ved en hel masse om kost og ernæring.
Overvejer du også at uddanne dig til ernæringsassistent? Vi ansætter løbende elever, hvis vi har ledige pladser. En gang om året slår vi elevstillinger op.
Du kan læse mere om uddannelsen til ernæringsassistent her.