Udviklingen af den fortættede by skal ske med et skarpt øje for fremtidens klimamæssige udfordringer med mere voldsomt vejr og mere regn.
Lokal Afledning af Regnvand (LAR) skal fungere som det bærende princip i indretningen af byernes gader og rum. Det betyder, at regnvandet skal håndteres så tæt på kilden som muligt ved anvendelse, forsinkelse eller nedsivning. LAR-løsninger vil næsten altid have et grønt islæt og har et potentiale i forhold til at signalere storby.
Grønne klimatilpasningsprojekter kan give stor synergi både ved at styrke biodiversiteten, skabe grønne rekreative byrum og øge ejendomsværdien i området. En af de konkrete udfordringer for den kommende strategiske klimatilpasningsplanlægning for Esbjerg, Ribe og Bramming er den del af vandet, som ender ude på gaderne, og skal dirigeres i retning af parker, pladser og friarealer for at kunne blive håndteret dér. Løsningen af sådanne udfordringer kræver overblik over al den planlægning, der i øvrigt foregår i byen.
En af de konkrete udfordringer for den kommende strategiske klimatilpasningsplanlægning for Esbjerg, Ribe og Bramming er den del af vandet, som ender ude på gaderne, og skal dirigeres i retning af parker, pladser og friarealer for at kunne blive håndteret dér. Løsningen af sådanne udfordringer kræver overblik over al den planlægning, der i øvrigt foregår i byen.
Klimatilpasning i byen berører mange interessenter. Esbjerg Kommune skal sikre tillid mellem parterne og skal være garant for, at der etableres en dialog og at denne dialog bygger på faktuel viden.