Esbjerg Kommune har et boligområde på ghettolisten og to udsatte boligområder som kunne ende samme sted. Esbjerg Kommunes arbejde med at få Stengårdsvej ud af ghettolisten må derfor ikke ske på bekostning af de boligområder, der ligger nord og syd for Stengårdsvej; Hedelundgårdparken og Syrenparken/Præstebakken.
I 2030 må maksimalt 40 % af boligerne på Stengårdsvej være almene familieboliger. Det kan bl.a. ske ved at omkategorisere almene familieboliger til almene ældreboliger eller almene ungdomsboliger. Salg af almene boliger til privat udlejning, andelsboliger og ejerboliger kan også komme på tale. Den påkrævede renovering af bebyggelsen vil sammen med en omplacering af offentlige tilbud og services også bidrage til at målet kan nås.
Som en del af boligudviklingsplanen vil Esbjerg Kommune sikre at boligområderne indbyder til udeliv og fællesskab. Det skal give borgerne mulighed for at blive fysisk aktive i deres nærområde.
Esbjergs fremtidige boligudvikling planlægges til at ske øst for Esbjerg. På sigt vil det ændre Stengårdsvejs beliggenhed i byranden til en beliggenhed midt i et boligudviklingsområde. Infrastrukturelt vil dette også forbedre mobiliteten omkring Stengårdsvej.
Strategien overfor socialt udsatte borgere er at starte med at sikre, at de har en base i form af en bolig. For at kunne dette skal der forefindes billige og små boliger med en central beliggenhed.