Bramming bymidte rummer en rigdom af bygninger fra perioden lige efter jernbanens etablering, hvor den unge stationsby blomstrede og var et meget vigtigt trafikknudepunkt. I årenes løb er den unge stationsbys fine detaljerede arkitektur dog flere steder blevet sløret, dels af tidens tand og dels som følge af tilbygninger, ombygninger og renoveringer med senere tiders mere moderne byggematerialer.
Puljen til bygningsfornyelse blev afsat med det formål at støtte private renoveringsprojekter, som ville medvirke til at sikre og genskabe de tabte eller truede arkitektoniske værdier. Med tilsagn om økonomisk støtte fulgte en række krav til arkitektur, materialevalg og udførelse. På den måde gav byrådet ejerne en økonomisk tilskyndelse til at gøre sig ekstra umage, når en bygning skulle renoveres. Puljen har alene de støttet udvendige renoveringsarbejder, men i flere tilfælde har ejerne ved samme lejlighed gennemført en indvendig renovering. I et enkelt tilfælde er puljen også blevet anvendt til opkøb og nedrivning af en nedslidt og skæmmende ejendom.
Historiske fotos af de konkrete ejendomme er i vid udstrækning blevet anvendt til at afklare bygningernes oprindelige detaljer. Her har fotosamlingerne hos Bramming Egnsmuseum og Bramming Byhistoriske Arkiv været en vigtig kilde til viden, men også Det Kongelige Biblioteks samling af ældre flyfotos ”Danmark set fra luften” er blevet hyppigt anvendt.
De renoverede bygninger indgår i den samlede byfornyelsesindsats for Bramming bymidte ved at bidrage til et samlet attraktivt bymiljø. Det er nu byrådets håb, at de støttede projekter vil inspirere andre bygningsejere til at have et øje for bygningernes oprindelige udtryk og særlige kvaliteter ved fremtidige renoveringsprojekter.