Nej, hvor er jeg glad for mit arbejde
Når Aase skal svare på, hvad det bedste er ved hendes job, falder svaret umiddelbart.
- Jeg har været køkkenleder i Esbjerg Kommune i over 30 år. Ja, det lyder faktisk lidt vildt, når jeg tænker over det. Jeg blev køkkenleder som 27-årig på det daværende Karstensminde i Ribe. Siden fik jeg ansvaret for køkkenet på Plejehjemmet Margrethegården også, og for nogle år siden fik jeg så også Dagmargården og Åhaven.
Jeg holder utrolig meget af at have et arbejde, hvor jeg kan være med til at skabe gode rammer for mine dygtige medarbejdere og elever. Når de har et godt og fagligt stærkt arbejdsmiljø, så får vores borgere også den bedste service. Ja, og så synes jeg jo næsten ikke der er noget vigtigere end at give vores borgere en god, ernæringsrigtig og velsmagende kost.
Aase fortæller, at hun stadig – efter 33 år – står op hver morgen med en stor taknemmelighed over sit arbejde.
- Jeg har faktisk sådan hver morgen, når jeg står op og gør mig klar til at tage af sted, at, nej, hvor er jeg heldig! Jeg har nogle fantastiske medarbejdere i alle tre køkkener, der gør en stor indsats hver dag, og jeg nyder sådan at få lov til at understøtte dem i deres arbejde. Og så har jeg også nogle rigtig gode lederkolleger.
Et køkken i bevægelse
Med Aases mange år på bagen som køkkenleder, har hun været med i den store udvikling, køkkenområdet løbende gennemgår.
- Vi er hele tiden i bevægelse. Der er faktisk ikke rigtig noget, der står stille, og det holder jeg utrolig meget af. Vi gør meget ud af at udvikle os, så vi for eksempel køber så økologisk og dansk som muligt og i vores madlavning tager udgangspunkt i sæsonernes skiftende råvarer. Og så er vi selvfølgelig også optaget af at passe på miljøet, sortere affald, undgå madspild og skabe arbejdsgange, der belaster klimaet mindst muligt. Det er enormt spændende, synes jeg – og det synes mine medarbejdere også.
Ansvaret for eleverne
Udover at være chef for tre køkkener, har Aase også ansvaret for de ernæringsassistentelever, der løbende er i praktik på et af Esbjerg Kommunes køkkener.
- Det er virkelig en opgave, jeg holder meget af. Vi har brug for hele tiden at uddanne nye, dygtige ernæringsassistenter, der kan lide at sætte sig ind i, hvordan vi giver vores forskellige borgere den rigtige kost og gør den indbydende. Det giver noget godt til hele teamet af medarbejdere, når vi har elever hos os. De har en masse ny viden med sig og et stort engagement, og vi lærer af dem, samtidig med, at de jo lærer faget af os.
En stor del af de elever, Aase har været med til at uddanne, er da også efterfølgende blevet ansat i et af Esbjerg Kommunes køkkener.
- Det er jo så dejligt at se, hvordan vores elever en dag står som færdiguddannet og ønsker et job hos os. Der er vi jo bare heldige, at de vælger os til.
Overvejer du at uddanne dig til ernæringsassistent? Vi ansætter løbende elever hele året, hvis vi har en mulig ansøger og en ledig elevplads.
Du kan læse mere om uddannelsen til ernæringsassistent her.