Hvordan bliver man fuldtidsplejefamilie eller plejefamilie med støtteophold?
Det er Socialtilsynet, der behandler ansøgninger om godkendelse som plejefamilie. Processen omfatter tre hoveddele, som alle, der ønsker at blive godkendt som plejefamilie, skal igennem:
1. Et obligatorisk grundkursus i at være plejefamilie
2. Minimum to besøg i ansøgers hjem - første besøg skal være afholdt inden første kursusdag
3. Afsluttende samtale med ansøger
I forbindelse med besøgene i ansøgerens hjem sætter socialtilsynet, ved hjælp af nogle faste værktøjer, fokus på mentaliseringsressourcer, familiedynamik og hjemmeboende børns perspektiver. Læs mere og ansøg her
Om I godkendes som plejefamilie til et barn i støtteophold eller i fuldtidspleje afhænger af hvad I har lyst til og hvad I godkendes til. I godkendelsesforløbet træffer Socialtilsynet afgørelse om hvilken belastningsgrad, I godkendes til: Almen, forstærket eller specialiseret. Det er belastningsgraden der afgør, hvilke plejebørn, der kan placeres hos jer.
Socialtilsyn Syd fører det løbende tilsyn med de plejefamilier, som bor i region Syddanmark. Hvis I ønsker at vide mere om tilsynet, kan I søge yderligere oplysninger på Socialtilsyn Syds hjemmeside.
I er naturligvis altid velkomne til at kontakte Familieplejen, hvis I har brug for snak forud for, at I ansøger om at blive godkendt. Er I bosiddende i Esbjerg Kommune og er blevet godkendt som plejefamilie, hører vi også meget gerne fra jer.
Ønsker du at blive ringet op?
Ønsker du at høre mere om at være plejefamilie, kontakter vi dig gerne telefonisk med mere information.
Klik her, hvis du gerne vil ringes op