Du skal altid selv sørge for almindeligt vedligehold og drift af dit hjælpemiddel. Det gælder også rengøring, smøring, luft i hjul, lapning og efterspænding.
Hjælpemidler med luftfyldte hjul kan pumpes med en cykelpumpe med autoventil. Vi sørger for eftersyn af plejesenge og lifte.
Særligt for stokke
På alle typer af stokke skal du selv sørge for dupsko. De fås hos materialister, bandagister og forskellige forhandlere på internettet.
Særligt for cykler
På cykler skal du selv sørge for at skifte dæk og slanger, lygter, kabler, kæde og tandhjul.
Særligt for rollator med lufthjul
På rollator med lufthjul skal du selv sørge for at skifte dæk og slanger. Vi anbefaler, at du tjekker lufttrykket mindst én gang om måneden.
Rollatoren er monteret med en vinkelventil, og der må højst fyldes 2 bar i hvert hjul.
Særligt for el-køretøjer og hjælpemotorer med lufthjul, der spændes fast på kørestole
På el-køretøjer og hjælpemotorer, der spændes fast på kørestole, skal du selv sørge for at skifte el-pærer, dæk og slanger.
Vi anbefaler, at du opbevarer el-køretøjet eller hjælpemotoren under tag og frostfrit. Batteriernes holdbarhed og kapacitet nedsættes, hvis de udsættes for frost.
Særligt for kørestole
På almindelige kørestole og el-kørestole med joystick skal du selv sørge for at skifte dæk og slanger.
Vi anbefaler, at du skifter dæk på begge hjul samtidigt. Det giver den bedste kørsel. Har du behov for mere end ét årligt dækskifte, skifter Hjælpemiddeldepotet for dig. Du skal blot vise kvittering for det seneste parvise dækskifte. Vi anbefaler, at du tjekker lufttrykket mindst én gang om måneden. For kørestole må der højst fyldes 3 bar i hvert hjul.
Massive hjul skiftes altid af Hjælpemiddeldepotet.
Særligt for hjælpemidler med elektriske funktioner
Har du et hjælpemiddel med elektriske funktioner? Så anbefaler vi, at du altid stiller det til opladning, når det ikke bliver brugt. Det er vigtigt, fordi batteriet ellers bliver ødelagt.