Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Centerchef ved Specialcentret

Centerchef ved Specialcentret

Vil du være med til at gøre en forskel for børn og unge med handicap i Esbjerg Kommune - og er du klar til at stille dig i spidsen for døgn- og aflastningstilbud? Så er denne stilling som centerchef noget for dig. 

Vi opslår nu en spændende chefstilling (på kontorchefniveau 3) på børnehandicapområdet i Esbjerg Kommune. Vi søger en centerchef, som vil stå i spidsen for 260 medarbejdere og 7 tilbudsledere og sætte retning for den støtte, vi yder til ca. 50 børn og unge som bor på vore døgntilbud – og ca. 60 børn, som benytter vores 12 aflastningspladser. 

Dine opgaver
Som centerchef får du ansvaret for at sætte retning og skabe rammerne for, at både ledere og medarbejdere kan løfte Specialcentrets kerneopgave; at skabe udvikling for det enkelte barn og den enkelte ung - med sigte på at styrke barnets og den unges egen opfattelse, selvstændighed og ligeværdighed i fællesskaber. 

Kerneopgaven løftes i et miljø af nærvær, tryghed og i et tæt samarbejde med familien – og der er et stærkt fokus på at understøtte netværk og nye varige relationer for barnet og den unge.
 
Du kommer som centerchef til at navigere i feltet mellem drift og udvikling – og faglighed og økonomi. Dette sker i et tæt samspil med 7 fagligt dygtige tilbudsledere – og med et lille administrativt team, som du bliver leder for.  Lederteamet er i dag organiseret således, at tilbudslederne også har tværgående ansvarsområder foruden ansvar for egne afdelinger.

Du bliver formand for Lokal-MED, som er et naturligt omdrejningspunkt for et godt samspil på tværs af Specialcentret. Vi forventer, at du har en positiv og inddragende tilgang, så man som medarbejder oplever, at det er muligt at bidrage og være med til at sikre et godt arbejdsmiljø – og have medindflydelse på Specialcentrets drift og udvikling. 

Specialcentrets kerneydelser er døgntilbud og aflastning for børn i alderen 0-30 år. Du skal derfor kunne navigere i de lovgivningsmæssige rammer og pædagogiske tilgange, der matcher både børn og unge over og under 18 år.

Specialcentret et højt specialiseret døgntilbud, hvor også andre kommuner efterspørger pladser. Du bliver Specialcentrets ansigt udadtil i mødet med andre kommuner – og med nye forældre, hvis børn måske skal anbringes hos os. 

Specialcentret vægter samspillet med alle forældre højt – både i det daglige arbejde og også gennem et Forældreråd. Vi ser derfor gerne, at du har erfaringer på dette felt i samarbejdet med forældre og pårørende.
Specialcentret har en bred vifte af samarbejdspartnere, hvor de gode relationer skal plejes og dyrkes af dig som centerchef.  Det gælder bl.a. Familierådgivningen, skoler og beskæftigelsestilbud.

Din profil
Du har en socialfaglig baggrund med relevant lederuddannelse eller en uddannelse på kandidat- eller masterniveau. Vi forventer, at du har kendskab til og erfaring i praksis med bo- og døgntilbud på handicapområdet, og at du har erfaring med ledelse. Du kan dokumentere resultater fra andre stillinger, der omfatter ledelse af større komplekse opgaver. Du har en god forståelse for hvordan økonomien er sammensat i et BUM perspektiv – ikke mindst for at sikre at økonomi og faglighed går hånd i hånd. Du trives i et foranderligt miljø, hvor opgaver, udvikling og ressourcer skal håndteres og prioriteres løbende.

Dine kompetencer og egenskaber

  • Høj faglig standard med et stærkt fokus på inddragelse af børn, unge og familier.
  • Målrettet og udviklingsorienteret med afsæt i kerneopgaven – og med fokus på balancen mellem drift og udvikling
  • Samarbejdsstærk og beslutningskraftig – også når der er blæst omkring dig
  • Engageret i opgaven – og i din organisation – og med en åben og jordnær tilgang som indgyder tillid og følgeskab

Ansvarsområder
  • Sikre at tilbudsstrukturen på Specialcentret til enhver tid, har den rette organisering og det rette indhold
  • Arbejde for at sikre rekruttering og fastholdelse af medarbejdere og ledere i Specialcentret
  • Holde sig ajour med ny faglig viden på handicapområdet med særlig vægt på metoder i indsatser, samt hvad der virker i arbejdet med børn og unge
  • Sikring af fortsat kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere på området
  • I samarbejde med kontorchef for myndighed, bidrage til rette match mellem tilbud og børn/unge i forbindelse med visitationsmøderne
  • Arbejde for at sikre børn og unges stemme, ved at inddrage dem, lytte til dem og sammen med børn og unge og deres familier udvikle vores tilbud
  • Bidrage til arbejdet med udformning og vedligehold af kvalitetsstandarder og beskrivelse af serviceniveauet i tilbuddene
  • Ansvar for ledermøder, Lokal-Med og sikringen af det tætte samarbejde i Specialcentret
  • Tæt samarbejde med Borger &Arbejdsmarkeds økonomimedarbejdere og ledere om budgetmæssig udvikling og sikring af overholdelse af budgetterne
  • Samarbejde med tilbudssiden for voksenområdet med henblik på bedre brobygning mellem Specialcenter - og voksenområdet på tilbudssiden. Styrket koordinering og udvikling af arbejdet mellem områderne.
  • Bidrager til sikring af god dialog med pårørende i samarbejdet
  • Det forventes at Centerchefen har øje for egen faglige udvikling, og konkrete overvejelser om videre kompetenceudvikling drøftes med nærmeste leder

Du får
  • Et job med mening, hvor din indsats har betydning for børn og unge med særlige behov 
  • Engagerede og faglige dygtige ledere og medarbejdere
  • Et stærkt kollegaskab med de øvrige chefer på det sociale område
  • Et job med masser af udfordringer og med mulighed for at lære og blive dygtigere hver dag.
  • Et arbejdsfællesskab med en uhøjtidelig omgangsform, hvor vi spiller sammen – og spiller hinanden gode – og hvor vi vægter tillid, åbenhed og hjælpsomhed.

Du refererer til direktøren for Borger & Arbejdsmarked og bliver en del af området Social barn- ung- voksen, som rummer det specialiserede familie- og voksenområde. Du indgår i en velfungerende ledergruppe med 5 andre chef kollegaer bestående af i alt 4 centerchefer (hvor du er den ene) og 2 myndighedschefer.

Om os
Specialcentret omfatter døgnanbringelser og aflastning for børn og unge med betydelig nedsat fysiske og/eller psykiske funktionsevner. Specialcentret har adresse på Bøge Alle i Ribe, hvor hovedparten af døgnafdelingerne er – og også administrationen og dit kontor.  I Esbjerg er Krohaven (aflastning) og Kollegiet (døgntilbud). Specialcentret har ca. 260 medarbejdere; heraf 7 tilbudsledere. Der er et årligt budget på ca. kr. 78 mio.

Familieområdet er en del af det specialiserede socialområde Social barn-ung-voksen, som hører hjemme i forvaltningen Borger & Arbejdsmarked sammen med Jobcenter og Borgerservice. Politisk er familieområdet forankret under Social & Arbejdsmarkedsudvalget.

Læs mere
Du kan læse mere om Specialcentret her: http://specialcentret.esbjergkommune.dk/.
I Esbjerg arbejder vi på tværs af kommunen med afsæt i et fælles ledelsesgrundlag. Vores tanker om ledelse finder ud her; Strategi for ledelse.

Børn- og Ungepolitikken og kommunens Vision 2025, kan du finde her:  Børn & Ungepolitik og  Vision 2025 .

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Ved ansættelse i stillingen vil børne- og straffeattest blive indhentet. 

Alle kvalificerede ansøgere uanset køn, alder eller etnisk baggrund opfordres til at søge stillingen.

Forventet tiltrædelse tirsdag d. 1. oktober 2024.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til tilbudschef Thomas Eriksen på tlf. 2028 8728 eller mail thoer@esbjerg.dk – direktør Lise Willer på tlf. 2964 4753 eller mail lipw@esbjerg.dk

Ansøgningsfrist:
Ansøgningsfristen er søndag d. 18. august 2024.

Vi forventer at afholde 1. samtale torsdag d. 22. august 2024 og 2. samtale tirsdag d. 27. august 2024.

Går du videre efter ansættelsessamtale, vil der blive indhentet referencer fra nuværende og/eller tidligere arbejdsgiver, hvis du fortsat er i betragtning til stillingen. Du vil blive informeret inden, at der bliver indhentet en reference.

Ansøgningen sendes elektronisk
Klik på ”send ansøgning” nederste og vedhæft din ansøgning, CV samt relevant dokumentation.
 
 

Fakta

Arbejdstid

Fuldtid

Ansættelsesvilkår

Fastansættelse

Ansøgningsfrist

18-08-2024 23:59

Tiltrædelse

1. oktober 2024

Kontaktperson

Tilbudschef Thomas Baagø Eriksen
Telefon 20288728