Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Støtte til pårørende

Du få råd og vejledning hos kommunens pårørendevejleder, hvis du har praktiske udfordringer i hverdagen som pårørende. Du kan også få en individuel snak om, hvordan du også kan passe på dig selv, når du er pårørende til en person, der har det meget dårligt. 

Tilbuddet gælder alle uanset om du er pårørende til et menneske ramt af demens, pludselig opstået sygdom, handicap, psykisk sygdom, kronisk/langvarig sygdom eller misbrug. Som pårørende kan du være ægtefælle eller samlever, ung eller voksen, søskende eller forældre, kollega eller ven.

Hos pårørendevejlederen kan du få en samtale om det, du har behov for. Intet er for stort, og intet er for småt. Samtalen kan handle om din trivsel, og hvordan du passer på dig selv som pårørende. Pårørendevejlederen kan også give dig viden
om og hjælp til at navigere rundt i kommunens tilbud og de mange foreninger og videnscentre, hvor pårørende har mulighed for at få støtte og vejledning.

Som pårørende er der meget, der kan være svært. Både praktisk og følelsesmæssigt. Du kan føle dig alene om det ansvar, man som pårørende ofte oplever at have. Og du kan føle dig alene med de tanker og følelser, som du har. Mange har gavn af at dele det med en anden person. Ikke alle ønsker eller har mulighed for at inddrage familie og venner. Derfor har vi i Esbjerg Kommune en pårørendevejleder, som er her for at hjælpe dig.

Når du kontakter pårørendevejlederen, har du mulighed for at tale i et fortroligt rum. Og du har mulighed for at være anonym.

Er du i tvivl, om en samtale er noget for dig, kan du altid tage kontakt, hvorefter vi sammen finder ud af, hvad der giver mening i forhold til dig og din situation.

Du er altid velkommen til at kontakte pårørendevejlederen og få vendt svære følelser og tanker og få støtte og vejledning i at mestre hverdagens udfordringer.

Tilbuddet er til dig, som...

  • Er pårørende til et menneske med handicap
  • Er pårørende til et menneske med langvarig fysisk eller psykisk sygdom
  • Er pårørende til et menneske med handicap
  • Er du pårørende til et menneske med aldersbetingede funktionsnedsættelser
  • Er du pårørerende til et menneske med udfordringer på grund af misbrug 

Pårørendevejleder i Esbjerg Kommune

Kontaktinformationer

Pårørendevejleder Lene Voetmann
Telefonnummer: 23 60 74 44

Telefontid:

Mandag - onsdag kl. 8.00 - 15.30
Torsdag kl. 8.00 - 17.00
Fredag kl. 8.00 - 13.00

Du kan også ringe til kommunens hovednummer, der kan viderestille dig til vores pårørendevejleder. Omstillingen: 76 16 16 16.

Kurser for pårørende

Mød andre i samme situation

Vi tilbyder forskellige kurser for pårørende. Det kan være vanskeligt at finde overskud i hverdagen, og kurserne kan både give inspiration, og du kan blive en del af et fællesskab, hvor I kan tale åbent om det, der er svært.

Generel pårørendepolitik

Formålet med Esbjerg Kommunes pårørendepolitik er at tage vare på pårørende til børn, unge og voksne med en fysisk eller psykisk sygdom eller funktionsnedsættelse. Politikken sætter fokus på de pårørende og deres situation og på, hvordan Esbjerg Kommune understøtter de pårørende.

Pårørendepolitik for Sundhed & Omsorg

Pårørendepolitikken beskriver rammerne for samarbejdet mellem borgere, pårørende og medarbejdere på sundheds- og omsorgsområdet i Esbjerg Kommune.