Velkommen til Esbjerg Kommune - Forside

Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Grøn formidling

- idéer til bedre formidling af det grønne og i det grønne

GRØN FORMIDLING
Spændende formidling af naturen er med til at inspirere flere til at komme ud og til at øge viden og forståelse for naturen. Det kan gøres på mange måder og målrettet mange målgrupper. I Esbjerg Kommune er der ansat 11 natur- og kulturformidlere, der arrangerer ture og events, og som det er muligt for skoleklasser og institutioner at besøge på de fire naturskoler ved Myrthuegård, Midtgård, Guldager Naturskole og Digehytten.

VI SAMLER FORMIDLINGEN ET STED
På borger- og interessentmøderne kom der mange spændende input omkring naturformidling. Et fælles ønske var, at det bliver lettere at få overblik over, hvor man kan hvad, og hvilke gode oplevelser der allerede findes. Der findes i dag mange fine beskrivelser af ture, naturområder, seværdigheder eller små steder med bemærkelsesværdige fortællinger, men meget er kun
tilgængelige, hvis man ved hvor man skal lede.

Esbjerg Kommune kan starte en naturklub, hvor man kan ”gå til natur”, ligesom der er sportsklubber og spejderliv.

OVERBLIK OVER NATUROPLEVELSER
Citat: "Vi har så mange spændende steder - men det er de færreste der kender dem, kan vi ikke få en APP med det hele" (input fra borgermøde)På kommunens hjemmeside www.oplev.esbjerg.dk er der samlet en række anbefalinger til oplevelser og ture i det grønne. På et af borgermøderne kom der forslag om at supplere med en app, men der er også gode muligheder for at udbygge kommunens  eksisterende hjemmeside og derved sikre, at indholdet kan vises hensigtsmæssigt på smartphones og tablets. Esbjerg Kommune vil  i første omgang tage initiativ til at få beskrevet de tilbud, der ikke i dag findes tilgængelig information om. Desuden  undersøges mulighederne for at forbedre mobildækningen, så man alle steder i kommunen har mulighed for at komme online og benytte det digitale overblik over naturoplevelser. Målet er at samle informationerne ét sted på en digital platform. 

INDDRAG
I arbejdet med formidling vil vi i kommunen være i tæt dialog med samarbejdspartnere, der også informerer om natur- og friluftstilbud. Herudover er det vigtigt at trække på alle de kræfter, som i dag arbejder med naturformidling i Esbjerg Kommune. Det er fx  naturvejlederne, fagpersoner inden for natur, park, drift og Kommunikation mv. samt turistorganisationerne, foreninger og andre ildsjæle. Børnene er også vigtige at få engageret, for med børnene følger ofte de voksne. 

 

En ny grøn digital platform formidler alle muligheder for friluftsliv

BRUGERNE
- kan selv lægge idéer, sjove steder og ruter ind på den digitale platform, som andre kan få glæde af .

EN DIGITAL PLATFORM
- kan samle alle de gode foldere og hæfter med formidling, der allerede findes, og gøre det kendt og tilgængeligt for alle.

EN SØGEFUNKTION
- kan gøre det nemt at finde gode steder der egner sig til den aktivitet eller oplevelse man ønsker. Fx jeg vil gerne køre  mountainbike i dag...

EN BRUGERGUIDE
- kan formidle adgangs- og opholdsregler og give brugerne gode råd til,  hvordan man sikrer sig gode naturoplevelser og fx undgår konflikter med  andre brugere .

NATURVEJLEDERNE
- kan bruge den digitale platform til at fortælle om årstiderne, ture eller aktuelle events. Fx på små film, fotos og i tekst. 
 

Inspirationsfotos

De brede klippede græsrabatter langs veje og i erhvervsområder kan blive til summende blomsterflor. Den skarpe kant mod vejen gør helhedsindtrykket harmonisk og kontrolleret. 
Fotoet er udlånt af Reno-Nord i Aalborg.
Træerne  er byens faunapassager for fugle og insekter. Under træer, langs veje, stier eller grøfter kan der indpasses vilde urter - også i de tætte byområder. Hvis det selvgroede er rammet ind, så opleves det ikke rodet men styret og klart afgrænset.

En klippet sti viser vej til stedets attraktion, det ”vilde” bliver holdt tilbage og samtidig er der fred og ro i det høje græs for dyr og planter.
Biodiversiteten er flyttet ind i Kvaglundparken i fine insekthoteller. En sjov og synlig formidling af biodiversitet for både børn og voksne.